V petek, 15. novembra 2024, smo na šoli obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. To je glavni dogodek tedna slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012, vsak tretji petek v novembru. Letos tudi prvič uradno obeležujemo teden slovenske hrane, kateri je potekal v času od 11. do 17. novembra.
Letos so pri zajtrku izpostavljena vsa živila – kruh, maslo, med, mleko in jabolko. K temu spodbuja tudi letošnji slogan »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«
Na obeležitev smo se skupaj z učenci pripravljali skozi cel teden. Na šolskem hodniku smo pripravili razstavo, sestavljali zdrave zajtrke ter ustvarjali različne izdelke, povezane s sestavinami Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo skupaj z učenci in čebelico Sofijo razdelili zajtrk po razredih. Prvo uro smo namenili skupnemu zajtrku. Najprej so nas po šolskem radiu pozdravili učenci s kratkim programom. Po programu smo vsem skupaj zaželeli dober tek in pričeli s skupnim zajtrkom.
Za učence razredne stopnje smo pripravili tudi predstavitev čebelarstva. Predstavitve so se udeležili tudi otroci iz vrtca. Vse o čebelah, delu čebelarja, medene izdelke ter druge zanimivosti je otrokom predstavila nekdanja učiteljica naše šole, ga. Marija Andrejč. Za konec so otroci lahko okušali različne vrste medu in izbrali svoj najboljši okus.
Vodja obeležitve Damjana Flisar