(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 4. 10. 2024 je Osnovna šola Gornja Radgona za njihove učence 8. abc oddelka, goste iz OŠ Kapela in dijake Gimnazije Borg iz Bad Radkersburga izvedla 1. kulturni dan z naslovom “Po kulturni poti čez radgonski most”. Kulturnega dne so se udeležili trije naši osmošolci, katere je tja pospremila njihova razredničarka Martina Zelnik.

Zjutraj nas je najprej pot vodila v sosednje mesto Bad Radkersburg, kjer smo si ogledali prelepo staro mestno jedro in muzej “Museum im alten Zeughaus”. Učenci so izvedeli veliko zanimivega o zgodovini mesta ter si ogledali zbirke predmetov, slik in fotografij ter doživeli zanimivo vodenje po gradu.

Po ogledu smo se sprehodili nazaj čez radgonski most in se povzpeli do radgonskega gradu, kjer smo se okrepčali ob slastni “grajski malici”, ki so jo posebej za nas pripravili dijaki in mentorji Srednje šole za gostinstvo in turizem iz Radencev.

Nato so si učenci po oddelkih ogledali notranje prostore radgonskega gradu, se udeležili muzejske delavnice pozlate in aktivno sodelovali v delavnici improvizacijskega gledališča. Učenci so na vseh dejavnostih lepo sodelovali, spoznali veliko zanimivosti o radgonskem gradu in o samem procesu pozlate. Ob doživetem in duhovitem pripovedovanju vodiča, ki nas je vodil po gradu so lahko začutili utrip grajskega življenja iz preteklosti, v delavnici improvizacijskega gledališča pa jih je čakalo obilo zabave. Ura je pri vseh delavnicah še prehitro odbila konec.

Hvaležni smo za povabilo na ta  pester in vsebinsko bogat dan dejavnosti.

Zapisala: Martina Zelnik

Dostopnost