(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 26.5.2023 ob 12.00, smo se z učenci od 6. do 9. razreda, tistimi, ki že več let obiskujejo pouk nemščine, odpravili na ekskurzijo v živalski vrt Herberstein na Avstrijskem Štajerskem. Ekskurzije se je udeležilo 40 učencev, spremljale pa smo jih tri učiteljice. Med vožnjo do tja, so nam učenke, ki pri učiteljici Roudi obiskujejo pouk turistične vzgoje, predstavile nekaj zanimivosti o samem živalskem vrtu, zgodovino grofov Herberstein in kraja Gradec.

Na prizorišču so si učenci s pomočjo zemljevida, ki so ga prejeli s vstopnico, ogledovali živalski vrt, ob tem reševali učni list, na katerem je bilo tudi nekaj nalog in izzivov v nemškem jeziku. Po živalskem vrtu so se pomikali v manjših skupinah in budno pazili drug na drugega. V samem parku je bilo veliko priložnosti za sprostitev, igro in športno udejstvovanje. Park je namreč precej hribovit. Učenci so imeli priložnost tudi kaj pojesti in popiti, saj je gastronomska ponudba na lokaciji precej bogata. Pri naročanju hrane ter pijače in nakupovanju v trgovinah s spominki so preizkusili svoje znanje nemškega jezika. Z nekaj spretnosti so v velikem parku našli tudi prečudovit grad z grajskim vrtom in si ga ogledali. Ena od nalog, ki so jih pred ogledom dobili je bila, da posnamejo nekaj zanimivih fotografij. Fotografije so mi kasneje tudi poslali in nastala je zanimiva in zabavna galerija slik.

Učenci so se na ekskurziji lepo vedli in pokazali veliko mero odgovornosti. Držali so se dogovora in se točno ob dogovorjeni uri zbrali pri izhodu. Sledila je še vožnja nazaj v šolo, na kateri smo podoživljali vtise tega zanimivega dne. Učenci so izlet pohvalili in izrekli željo, da bi takšnih dogodkov bilo še več. Sedaj pa uživajte v ogledu fotografij!

Učiteljica Martina Zelnik

Dostopnost