(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Še danes je na praznik vezanih mnogo zanimivih običajev, ki razveseljujejo predvsem najmlajše. Najbolj znan je tisti, ko otroci po grmovju iščejo pogače, ki so ostale od ptičje gostije.

Na Osnovni šoli Kapela gregorjevo obeležujemo z dogodkom Gregorjeva pošta. V gregorjev nabiralnik odlagamo risbice, pisma in sporočila, ki so namenjene našim prijateljem, pa seveda tudi kakšni simpatiji.

Učenci, učitelji in drugi zaposleni na šoli smo letos prejel kar 1.021 pisem in sporočil. Ob tako veliki številki smo bili vsi učenci in učitelji zelo pozitivno presenečeni. Z veseljem smo letos pričakali gregorjevi poštarki, ki sta nam dostavili pisma. Ob prebiranju pisem smo doživeli prijetne in tople občutke, zavedajoč se, da se je nekdo potrudil za nas in nam namenil nekaj lepih besed.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Pošti Radenci, ki nam vsako leto nesebično posodi poštarsko uniformo, katero si učenci z radovednostjo nadenejo.                                                                 Zapisala: Tjaša Rantaša

Dostopnost