(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Na OŠ Kapela smo v petek, 16.9.2022, in soboto, 17.9.2022, gostili dvodnevno strokovno srečanje Unesco pridruženih šol in vzgojnih zavodov iz desetih slovenskih regij. Obiskali so nas predstavniki slovenske nacionalne mreže Unesco ASPnet in Urada za Unesco, ravnatelji, vodje središč, koordinatorji in predavatelji iz različnih slovenskih krajev. Skupaj smo gostili okrog 140 udeležencev srečanja.

Srečanje je potekalo v novi telovadnici, kjer so učenci mladinskega pevskega zbora z mentorico Karino Miklaužič v uvodu zapeli Unesco himno, sedmošolki Sofija Jurjovič in Larisa Šafarič pa sta prisotne nasmejali s prizorčkom v domačem narečju. Učiteljica Klavdija Celec je poskrbela za slikovito dekoracijo, pri ozvočenju nas je spremljal računalničar Boštjan Baranja. Udeležence sva pozdravili ravnateljica mag. Andreja Strmšek in Tatjana Perša Habuš, vodja središča ASPnet za Pomurje. Srečanja se je udeležila tudi učiteljica Nina Budja Zalokar, koordinatorica ASPnet na naši šoli.

Za vse udeležence je 15 šol iz Središča ASPnet za Pomurje pripravilo darila dobrodošlice, ki so jih osmošolke prijazno delile ob prihodu. Sodelovale so Žana Čolnik, Maša Rožanc ter Eli in Živa Pirc. Naše kuharice so poskrbele za kosilo in slastne prigrizke ter kavo, dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci pa so se skupaj z mentoricami izkazali z izvrstno pripravljeno pogostitvijo v času odmora za malico.  

V strokovnem delu srečanja v petek so sodelovali: Jože Bogataj, nacionalni koordinator ASPnet, Barbara Urbanija (Urad za Unesco), Milena Antonić, Mateja Kavčič in Špela Karo iz Zavoda za kulturno dediščino Slovenije, Betina Litrop (Biosferno območje Mura), Boštjan Jerman in Urška Pliberšek (Unesco Mladinska platforma) in Nina Jelen, učiteljica na OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi.

Prvi dan srečanja smo zaključili z druženjem ob prleški gibanici na zelenem hodniku, kjer so nas s svojim glasbenim nastopom navdušili Gašper, Zala in Jernej Koren, nekaj udeležencev pa je obiskalo tudi grad Negova.

V soboto so v strokovnem delu srečanja sodelovali še Sabina Mešič (Fakulteta za medije), dr. Sonja Merljak Zdovc, Mateja Feltrin-Novljan (OŠ Cvetka Golarja) in Anže Nunar.

Na OŠ Kapela smo ponosni, da smo se izkazali kot gostitelji in organizatorji srečanja, saj smo prejeli veliko pohval udeležencev in predavateljev, ki so povedali, da se bodo v naše kraje z veseljem še kdaj vrnili.

Tatjana Perša Habuš

Dostopnost