V petek, 19. 11. 2021, smo na šoli obeležili tradicionalni slovenski zajtrk ter dan slovenske hrane. Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati pomen zajtrka kot najpomembnejšega dnevnega obroka in oskrbo prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
Na naši šoli smo medeni zajtrk udejanili z malico živil domačega izvora: s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki. Podučili smo se o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil ter skupaj zapeli vsem dobro znanega Čebelarja Ansambla Lojzeta Slaka.
Učence razredne stopnje je obiskala nekdanja učiteljica naše šole, ga. Marija Andrejč. Učencem je predstavila delo čebelarja, razne medene izdelke in in jim za pokušino ponudila različne vrste medu. V podaljšanem bivanju so pod budnim očesom učiteljic nastajale čebelice v panju.
Fotografije: Helena Hedžet, Martina Zelnik, Anja Jurgec
Zapisala: Anja Jurgec