(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Knjiga je žlahtna dobrina, ki ne pozna meja, besede in zgodbe v njih zmeraj dosežejo srca bralcev. Tako so učence tudi v letošnjem letu nagovorili različni književni junaki, mentorice pa so jih dodatno spodbudile k branju za bralno značko. V ponedeljek, 14. 6. 2021 smo slovesno zaključili bralno sezono in podelili priznanja za opravljeno bralno značko v šol. letu 2020/21. Posebno spominsko priznanje pa so prejeli učenci, ki so bili zvesti bralni znački vseh devet let. Letošnji Zlati bralci so: Maj Bajzek, Maj Cehtl, Maximilian Farkaš, Žan Kolarič in Katarina Vodopivec.

Ob tej priložnosti smo obeležili 60. obletnico Bralne značke, ki sta jo pred 60 leti zasnovala pisatelj Leopold Suhodolčan in profesor slovenščine Stanko Kotnik. Prve bralne značke, ki so se imenovale po  Prežihovem Vorancu, so bile podeljene 22. maja leta 1961 v Prevaljah.

V letu 2021 se spominjamo tudi 140. obletnice Jurčičeve smrti. Z obeležitvijo Jurčičevega leta se zavedamo izjemne zapuščine pomembnega književnika in velikega domoljuba.

Vabimo vas k ogledu videoposnetka, s katerim smo slovesno obeležili častitljivo obletnico Bralne značke in Jurčičevo leto.

Galerija fotografij
Dostopnost