(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Na domu Ajda, Libeliče

V času od 27. do 29. 5. 2019 učenci prvega in tretjega razreda z učiteljicami bivamo v šoli v naravi v CŠOD Ajda Libeliče na Koroškem.

1. dan

Po namestitvah v sobe, kosilu in popoldanskem počitku so se začele naše prve aktivnosti. Učenci so  dejavnost streljanja z lokom izvedli v učilnici, opravili pa smo tudi krajši pohod do slovensko – avstrijske meje s čudovitim razgledom na Libeliško polje. Zvečer smo na tabornem ognju pekli klobasice in nato še zapeli nekaj pesmic.

2. dan

Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili na pohod na Strojno. Del poti nas je spremljal dež, zato smo srečali veliko močeradov. Po malici v naravi smo se vrnili v dom. Tretješolci so po kosilu pisali razglednice. Popoldan smo se naučili kuriti ogenj v naravi ter raziskovali gozdna tla. Po večerji smo se razgibali ob zabavnih plesnih igrah.

 

 

3. dan

Zjutraj smo pospravili sobe in po zajtrku nadaljevali delo v skupinah. Spoznavali smo živalce z gozdnih tal ter jih poimenovali s pomočjo določevalnega ključa. Iz prinešenega naravnega materiala smo v učilnici ustvarjali slike ob vsebini pesmice Ob bistrem potočku. Preizkusili smo se tudi v plezanju po 6 in pol metrov visoki plezalni steni. Po kosilu smo se polni novih doživetij odpeljali proti domu.

Zapisala: Tatjana Perša

Fotografije: Tatjana Perša, Lucija Kret

Dostopnost