(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V sklopu evropskega tedna športa, dneva slovenskega športa (23.9.) in evropskega tedna mobilnosti, bomo jutri, v petek 24.9.2021 izvedli športni dan. Učenci od 1. do 4. razreda bodo imeli pohod in kros, učenci od 6. do 9. razreda se bodo pomerili v atletskem mnogoboju, učenci 5. razreda so športni dan opravili že danes na daljavo, učenci 6. razreda pa bodo športni dan izvedli v sklopu šole v naravi v Krajski Gori, v katero se skupaj s 5. in 8. razredom odpravljalo v ponedeljek.

Atletski mnogoboj je atletska disciplina, pri kateri vsak tekmovalec tekmuje v večih disciplinah in z dobrimi rezultati poskuša zbrati čim več točk. Učenci 7. razreda bodo tekmovali v tekih na 60, 300 in 600 metrov ter skoku v daljino, skoku v višino in metu žvižgača. Učenci 8. in 9. razreda pa se bodo pomerili v tekih na 60, 300 in 1000 metrov ter skoku v daljino, skoku v višino, metu žvižgača in suvanju krogle. Točkovali bomo tako, da prvi v posamezni disciplini prejme eno točko, drugo uvrščeni dve in tako naprej. Skupni zmagovalec je tako tisti, ki zbere najmanj točk.

Učenci se za športni dan se primerno oblecite in obujte, kot ste vajeni za šport. Na travnatem igrišču so dovoljene “štoplarce”, nogometni čevlji za umetno travo. Ne pozabite na pijačo.

Zmaga naj najboljši

Igor Prša

Dostopnost